Перейти до основного вмісту

Двойное зрение или диплопия

5 ПРОДУКТІВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ЗБЕРІГТИ ЗІР 

Зір — одне з найцінніших наших почуттів. І як на зло, дуже крихкий: вплив зовнішніх факторів може легко його зіпсувати. Але існує також безліч способів захистити наші очі.

Шпинат та інша листова зелень 

Що б ви не робили, не забувайте їсти зелень! Листова зелень, така як приготовлений шпинат, капуста та ріпа, містить велику кількість лютеїну та зеаксантину. Ці речовини зменшують ризик хронічних захворювань очей. Наприклад, таких, як дегенерація жовтої плями або катаракту.

Змішана зелень — відмінний варіант для отримання антиоксидантів, незважаючи на те, що речовини, що знаходяться в ній, засвоюються не так легко, як речовини у яєчних жовтках. А антиоксиданти дуже потрібні вашим очам. Приготуйте зелень з великою кількістю оливкової або кокосової олії, і ви використовуєте її переваги по повній. але й 3–4 кілограми дієтичного, легкозасвоюваного м’яса дуже корисно. Адже жирна риба багата на поліненасичені жирні кислоти омега-3. Ці кислоти містяться в сітківці нашого ока і відіграють важливу роль у запобіганні синдрому сухого ока. Також вони різко знижують ризик вікової макулярної дегенерації.

Двох-чотирьох порцій жирної риби має бути достатньо, щоб підтримувати здоров’я очей. Якщо ви не їсте морепродукти, то можете отримати необхідні кислоти, додавши до раціону риб’ячий жир.

Ягоди та цитрусові 

Ягоди (особливо чорниці) вважаються одним із найкорисніших продуктів для наших очей. Все завдяки високому вмісту вітамінів A, C та E, а також цинку. Вітамін А – це потужний антиоксидант, який запобігає запаленню очей. Також він нейтралізує вільні радикали.

Вітамін С перешкоджає підвищенню внутрішньоочного тиску, який за відсутності контролю може збільшити ймовірність розвитку глаукоми. Вітамін E може допомогти запобігти утворенню катаракти.

Цинк, у свою чергу, дуже потужний мінерал, який допомагає захиститися від курячої сліпоти. Також відмінним союзником у боротьбі з хворобами очей є цитрусові, адже вони містять велику кількість вітаміну C.

Морква 

Так, морква та інші продукти оранжевого кольору (гарбуз, манго і так далі) – Це не чарівники, і вони ніяк не допоможуть вам відновити зір. Але вони, безумовно, можуть покращити загальний стан здоров’я очей.

Ці фрукти та овочі містять лютеїн та бета-каротин. Бета-каротин – це провітамін вітаміну А, який, як ми вже знаємо, дуже корисний здоров’ю очей. Тому обов’язково включайте різні джерела вітаміну А у свій раціон. Міндаль Міндаль та інші горіхи багаті вітаміном Е. А вітамін Е, як ми писали вище, допомагає у боротьбі з дегенерацією макули. Також цей вітамін захистить вас від катаракти.

Не відмовляйте собі в жмені мигдалю щодня, і тоді ви отримуватимете близько половини щоденної дози вітаміну Е, що рекомендується. А якщо додати ягоди та інші продукти, які також багаті цим вітаміном , то ви з легкістю споживатимете норму.

Ми набагато сильніше впливаємо на наше здоров’я, ніж думаємо. І до нашої зони відповідальності входить забезпечення наших очей необхідними поживними речовинами. Включіть ці п’ять продуктів до вашого раціону, і ви зробите крок у правильному напрямку.