Перейти до основного вмісту

Двойное зрение или диплопия

Правильне харчування для зору

Сучасна екологія, неправильний спосіб життя, велика кількість гаджетів та малорухливі умови праці негативно позначаються на здоров’ї людини, а також на кожному її органі зокрема. Одним із таких органів є органи зору людини, які страждають щодня.

Одним із дієвих засобів, які використовують для покращення зору, є правильне харчування. Вчені вже давно довели, що деякі продукти харчування, зі складом певного раціону, не лише впливають на зниження ризику захворювань: глаукоми, катаракти a>, короткозорості, далекозорості; але і позитивно впливають на відновлення зору.

Що їсти, щоб поліпшити зір? Найкраще є продукти наповнені каротиноїдами, вітамінами A, C і E, а також корисними омега-3 кислотами, тобто: Жирні кислоти Омега – 3 – жирна морська риба, включаючи оселедець і скумбрію, а також морепродукти, горіхи та рослинні олії (лляна та соєва);
  • Вітамін С – цитрусові, смородина, журавлина, петрушка, шпинат, солодкий перець;
  • Вітамін Е – горіхи, листовий салат, крупи, картопля, вершкове та рослинне масла; чорниця, найбагатша на каротин і вітаміни С, РР, В1, В2, ягода; цитрусові фрукти, в яких міститься величезне кількість вітаміну C.
  • Мідь – горіхи, насіння соняшнику, печінка та бобові.
  • Цинк – червоне м’ясо, птиця, морепродукти, горіхи та квасоля
  • < p>Але це лише невелика частина продуктів, які допоможуть зберегти або поліпшити зір. Також не варто забувати, що мало лише окремі продукти, не змінюючи свій раціон. Варто дотримуватись дієти, яка допоможе вам нормалізувати стан всього організму. Якщо ви не знаєте як і що їсти, щоб домогтися профілактики захворювань зору, зверніться до офтальмологічного центру «Ваш Зір», де фахівці допоможуть вам підібрати найкращі варіанти раціонів харчування.

    Рекомендовані статті:

    Прогулянки на вулиці – запорука гарного зору!

    Розвиток катаракти у молодому віці

    Демодекоз очей: проблеми та шляхи вирішення